Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ανάκληση των έκτακτων μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας στη Σερβία


Στην ανάκληση των έκτακτων μέτρων για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, μεταξύ των οποίων και οι περικοπές ηλεκτροδότησης, προχώρησε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (EPS) της Σερβίας, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της επιχείρησης, Ντράγκομιρ Μάρκοβιτς.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και η κατανάλωση μειώθηκε σε επίπεδα που μπορούν να εξυπηρετηθούν χωρίς εφαρμογή έκτακτων μέτρων.

Οι δηλώσεις του κ. Μάρκοβιτς έγιναν έπειτα από τη συνεδρίαση της αρμόδιας ομάδας εργασίας για τη διασφάλιση της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Την περασμένη Κυριακή καταναλώθηκαν συνολικά 129 εκατομμύρια KWh στη Σερβία.

Σύμφωνα με τον κ. Μάρκοβιτς, παρά τη μείωση της κατανάλωσης, οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας παραμένουν υψηλές και κυμαίνονται από 13 έως 15 εκατομμύρια KWh σε καθημερινή βάση.

Η άνοδος της θερμοκρασίας συνέβαλε στη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, πρόσθεσε ο κ. Μάρκοβιτς.

Σημείωσε δε, ότι μόνο όταν οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί λειτουργήσουν στο μέγιστο της απόδοσής τους, τότε η κατάσταση θα έχει σταθεροποιηθεί. Προς το παρόν, οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί λειτουργούν με το 30% του συνόλου της παραγωγικής τους δυναμικότητας.

Η EPS κατέβαλε ποσό περίπου 65 εκατομμυρίων ευρώ για τις επιπλέον ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που εισήχθησαν, στη διάρκεια της κακοκαιρίας και κάλεσε τους καταναλωτές να πληρώνουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος τακτικά, χωρίς καθυστερήσεις.

Ο κ. Μάρκοβιτς εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού «Djerdap» από τον πάγο που έχει σχηματιστεί στην επιφάνεια του ποταμού Δούναβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...