Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

«Πράσινο φως» της Γερμανίας στην υποψηφιότητα της Σερβίας

Deutsch: FDP-Chef Guido Westerwelle während ei...
Guido Westerwelle - Image via Wikipedia
Η Γερμανία θα ανάψει το «πράσινο φως» για τη χορήγηση στη Σερβία καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η γερμανική κυβέρνηση θα υποστηρίξει ότι πρέπει να ανάψει το πράσινο φως για την υποψηφιότητα» είπε ο Γκίντο Βεστερβέλε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

«Θεωρούμε ότι η Σερβία εκπλήρωσε ό,τι είχε ζητηθεί και τώρα πρέπει η Ευρώπη να εκπληρώσει αυτό που της αναλογεί» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον ήταν αισιόδοξη, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Σε ερώτηση αν η Σερβία θα λάβει σήμερα καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ, η Κάθριν Άστον απάντησε: «Ελπίζω ότι θα είναι έτσι».

Οι υπουργοί της Δανίας Βίλι Σιβντάλ και της Φιλανδίας Αλεξάνταρ Στουμπ δήλωσαν ενόψει της συνεδρίασης ότι θα στηρίξουν τη Σερβία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...