Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Βουλγαρία: «Η Σερβία πρέπει να λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας»

Η Βουλγαρία στηρίζει την προσπάθεια της Σερβίας να λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας και ζητά από τους εταίρους στην Ένωση να τηρήσουν την ίδια στάση, δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ ενόψει της συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, την ερχόμενη εβδομάδα.

Θα είναι η αρχή νέας, κρίσιμης φάσης στην πορεία ένταξης της Σερβίας στις ευρωπαϊκές δομές, που θα έχει μεγάλη σημασία για την προσχώρηση ολόκληρης της περιοχής των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, δήλωσε ο κ. Μλαντένοφ.

Η σερβική κυβέρνηση υλοποίησε δύσκολες μεταρρυθμίσεις και πέτυχε πραγματική πρόοδο στην εκπλήρωση των όρων για την ένταξη στην ΕΕ και στη διαδικασία σταθεροποίησης και σύνδεσης, όπως και σημαντική πρόοδο στο διάλογο με το Κόσοβο, εκτίμησε ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών.

«Σε αυτή τη σημαντική στιγμή για τη Σερβία, όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε στη διαφύλαξη και στην ενίσχυση της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων», είπε ο κ. Μλαντένοφ και απηύθυνε έκκληση σε όλους τους εταίρους της ΕΕ να στηρίξουν τη Σερβία ώστε να γίνει υποψήφια προς ένταξη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...