Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Κόσοβο: Στις 28 Αυγούστου η έκθεση Μπαν Κι-Μουν στο ΣΑ του ΟΗΕ

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στις 28 Αυγούστου, θα παρουσιάσει ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Μπαν Κι-Μουν την ετήσια έκθεσή του για το Κόσοβο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ.

Στην τελευταία (τακτική) έκθεσή του για την κατάσταση στο Κόσοβο, που καλύπτει τη χρονική περίοδο από 23 Απριλίου έως 15 Ιουλίου του τρέχοντος έτους, ο κ. Μπαν καλεί το Βελιγράδι και την Πρίστινα να εργαστούν για να διαλευκανθεί η τύχη των αγνοούμενων καθώς και να πέσει φως στα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν την περίοδο της κρίσης στην περιοχή.

Εξακολουθούν να υπάρχουν 1726 αγνοούμενοι, αναφέρει - μεταξύ άλλων - στην έκθεσή του ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι απαιτείται διεθνής στήριξη από όλες τις πλευρές και επισημαίνοντας πως η διεθνής στήριξη σε όλες τις πλευρές παραμένει ζωτικής σημασίας.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, η μεγαλύτερη πρόκληση για την περιοχή αυτή τη στιγμή είναι η εφαρμογή της συμφωνίας που υπέγραψαν, στις Βρυξέλλες, οι πρωθυπουργοί της Σερβίας και του Κοσόβου, Ίβιτσα Ντάτσιτς και Χασίμ Θάτσι αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...