Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ένας μήνας αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βουλγαρία -ΒΙΝΤΕΟ

Οι διαδηλωτές ζητούν την άμεση παραίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.  

Τριάντα συνεχείς ημέρες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων συμπληρώνονται στη Βουλγαρία το Σάββατο 13 Ιουλίου, με βασικό αίτημα των διαδηλωτών την άμεση παραίτηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι.  

Χιλιάδες κάτοικοι της χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκεντρώνονται εδώ και τέσσερεις εβδομάδες κυρίως στους δρόμους της Σόφιας αλλά και των μικρότερων πόλεων Πλόβντιβ, Μπουργκάς, Σλίβεν, Μπλαγκόεβγκραντ ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης η οποία όμως δείχνει προς το παρόν ανυποχώρητη. Με βασικά συνθήματα “παραίτηση” και “Μαφία” οι κάτοικοι της Σόφιας συγκεντρώθηκαν και το Σάββατο στην πλατεία Nezavisimost (Ανεξαρτησίας) της βουλγαρικής πρωτεύουσας έπειτα από την απόφαση της κυβέρνησης να διορίσει μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Delyan Peevski ως πρόεδρο της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (DANS).

Παρόλο που η κυβέρνηση ανακάλεσε τον διορισμό οι διαδηλωτές καταγγέλλουν την κυβέρνηση για νεποτισμό και ευνοιοκρατία και ζητούν την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου. Την προηγούμενη εβδομάδα οι πρεσβευτές της Γαλλίας και της Γερμανίας εξέδωσαν κοινή δήλωση με την οποία καλούν την κυβέρνηση της χώρας να ακούσει τα αιτήματα των πολιτών και προειδοποίησαν πως το ολιγαρχικό και αυταρχικό μοντέλο εξουσίας είναι αντίθετο με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...