Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αλβανία: Ο Μπερίσα κατηγορεί τον Ράμα για νοθεία

Παρατυπίες διαπιστώθηκαν στην εκλογική περιφέρεια της Λέζα, μετά από επανακαταμέτρηση των ψήφων

Βαριές κατηγορίες σε βάρος του πολιτικού αντιπάλου, Έντι Ράμα, που αναδείχτηκε νικητής των εκλογών της 23ης Ιουνίου, και του αριστερού  συνασπισμού, εξαπέλυσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.

Σε δηλώσεις του μετά την επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων της εκλογικής περιφέρειας της Λέζα (βόρεια Αλβανία), από την οποία προέκυψαν παρατυπίες και νοθεία στο εκλογικό αποτέλεσμα, σε βάρος του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Σαλί Μπερίσα προειδοποίησε τον Έντι Ράμα, ότι αν δεν υπάρξει πλήρης διαφάνεια όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών της 23ης Ιουνίου το Δημοκρατικό Κόμμα δεν θα αναγνωρίσει τη νέα πλειοψηφία.

«Ζητάμε διαφάνεια τώρα. Δεχτήκαμε το αποτέλεσμα εκ των προτέρων χωρίς πιστοποίηση από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και τα δικαστήρια, αλλά αν κάποιος προσπαθήσει να υπαγορεύσει την ψήφο των πολιτών, εμείς θα την υπερασπιστούμε», δήλωσε ο κ. Μπερίσα.

Όπως προέκυψε μετά την επανακαταμέτρηση στην περιφέρεια της Λέζα, το Δημοκρατικό Κόμμα κέρδισε περισσότερες ψήφους σε σύγκριση με τις αναφορές στους συνοπτικούς πίνακες της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Ας σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη περιφέρεια την ημέρα των εκλογών δολοφονήθηκε για πολιτικούς λόγους, ένας ακτιβιστής της αριστερής αντιπολίτευσης.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε επίσης τον αριστερό συνασπισμό για «αρπαγή και εξαγορά ψήφων με βρόμικο χρήμα που προέρχεται από το έγκλημα και τα καρτέλ της διακίνησης ναρκωτικών». Κατηγόρησε επίσης τον νέο πρωθυπουργό Έντι Ράμα ότι η νέα κοινοβουλευτική ομάδα των Σοσιαλιστών αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από άτομα συνδεδεμένα με το οργανωμένο έγκλημα που έχουν προηγούμενα με τη δικαιοσύνη στην Αλβανία και στο εξωτερικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...