Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Βουλγαρία:Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη Σόφια

Στόχος των διαδηλωτών ήταν σήμερα ο βουλευτής του αριστερού “Συνασπισμού για τη Βουλγαρία” Ζέλιο Μπόιτσεφ, που δέχθηκε επίθεση με ντομάτες από το πλήθος.

Συνεχίστηκαν για 35η μέρα οι διαδηλώσεις στη Βουλγαρία με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι. Πολίτες που διαμαρτύρονται περικύκλωσαν το κτίριο της Βουλγαρικής Βουλής και την έδρα του Συμβουλίου Υπουργών και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Σόφιας, προκαλώντας κυκλοφοριακά προβλήματα.

Στόχος των διαδηλωτών ήταν σήμερα ο βουλευτής του αριστερού “Συνασπισμού για τη Βουλγαρία” Ζέλιο Μπόιτσεφ, που δέχθηκε επίθεση με ντομάτες από το πλήθος. Ο ίδιος αντιμετώπισε την επίθεση με χιούμορ εκφράζοντας κατανόηση για τα αιτήματα των πολιτών. Οι αρχές συνέλαβαν από το πρωί 14 διαδηλωτές.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν στις 14 Ιουνίου με αφορμή το διορισμό του Ντέλιαν Πέεφσκι ως επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας. Ο διορισμός ανακλήθηκε αλλά οι διαδηλώσεις συνεχίζονται.

Στο μεταξύ, έγιναν στη Σόφια και συγκεντρώσεις συμπαράστασης προς την κυβέρνηση, με αίτημα να δοθεί η ευκαιρία στον πρωθυπουργό να συμπληρώσει 100 μέρες κυβερνητικού έργου για να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...