Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας Ράντου Βασίλε

Απεβίωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Ράντου Βασίλε, σε ηλικία 71 ετών, το πρωί της Τετάρτης. Ο ρουμάνος πρόεδρος, Τράιαν Μπασέσκου, εξέφρασε βαθιά θλίψη και τόνισε ότι ο Ρ. Βασίλε ήταν ένας καλός πρωθυπουργός σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο για τη χώρα (1998-1999).

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο Ράντου Βασίλε γεννήθηκε στο Σιμπίου το 1942 και σπούδασε Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Ευρωπαϊκές Οικονομικές και Νομισματικές Πολιτικές.

Ήταν μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού Εθνικού Κόμματος Αγροτών από το 1990 έως το Δεκέμβριο του 1999, όταν διαγράφηκε από το κόμμα. Διετέλεσε εκπρόσωπος Τύπου και γενικός γραμματέας του κόμματος.

Ανέλαβε την πρωθυπουργία της Ρουμανίας τον Απρίλιο του 1998 και αποχώρησε από το αξίωμα το Δεκέμβριο του 1999, όταν ο τότε πρόεδρος της χώρας, Εμίλ Κονσταντινέσκου, προώθησε την απομάκρυνσή του μετά την παραίτηση πέντε υπουργών του κυβερνητικού συνασπισμού.

Το 2000 ο Ρ. Βασίλε διετέλεσε για ένα χρόνο πρόεδρος του Ρουμανικού Λαϊκού Κόμματος.

Είχε δημοσιεύσει περισσότερα από 150 άρθρα και μελέτες ιστορίας, οικονομικής ιστορίας, ιστορικής δημογραφίας και οικονομικών, αλλά και λογοτεχνικά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...