Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

Βάνδαλοι βεβήλωσαν ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στα Σκόπια


Εικόνες καταστροφής αντίκρισε το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην πόλη Βαλάντοβο, όπου άγνωστοι βεβήλωσαν πολλούς τάφους και έσπασαν τα μάρμαρα.

Το νεκροταφείο έχει ανεγερθεί για στρατιώτες θύματα του Πρώτου Παγκοσίου Πολέμου, ενώ ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου, πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος, επικοινώνησε άμεσα με το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του και ζητώντας να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση.

Αύριο ο κ.Λαλάκος, μετά από σχετική εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, θα πραγματοποιήσει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, δια του οποίου θα ζητήσει από τις αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.

Εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας και ο ακόλουθος Άμυνας, θα μεταβούν αύριο το πρωϊ στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βαλάντοβο για να διαπιστώσουν από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

«Δυστυχώς τα γεγονότα αυτά επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τους κινδύνους και τις συνέπειες του εθνικισμού και του λαϊκισμού που καλλιεργείται στην πΓΔΜ και που φθάνει στο σημείο να προσβάλλει βάναυσα τους νεκρούς και να ασεβεί απέναντι στην Ιστορία» σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών.Πηγή:  | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...