Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Νεκρός ο διαδηλωτής που αυτοπυρπολήθηκε στην «εθνική επέτειο της οργής» στη Βουλγαρία


Η είδηση του θανάτου του 36χρονου Πλάμεν Γκοράνοφ, ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε σε διαδήλωση μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των τοπικών αρχών, συγκλονίζει τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με το διευθυντή του νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν ο νεαρός άνδρας, τα εγκαύματα τρίτου βαθμού που έφερε σχεδόν σε ολόκληρο το σώμα του επηρέασαν τη λειτουργία οργάνων ζωτικής σημασίας, με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Ο κ. Γκοράνοφ υπήρξε ο πρώτος από τους συνολικά τρεις άνδρες, οι οποίοι επέλεξαν τη συγκεκριμένη μορφή διαμαρτυρίας εναντίον της φτώχειας και της εξαθλίωσης, που έχουν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες Βούλγαρους.

«Εθνική γιορτή της οργής» χαρακτηρίζει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα "Τρουντ" το νέο κύμα μαζικών διαμαρτυριών στη χώρα, που ξέσπασε χθες, ημέρα εορτασμού των 135 χρόνων από την απελευθέρωση της Βουλγαρίας από την τουρκοκρατία, κατά την οποία χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους των μεγάλων πόλεων, με διάφορα αιτήματα πολιτικού και κοινωνικού χαρακτήρα.

Στο μεταξύ, η αρμόδια για τη ρύθμιση της αγοράς των ενεργειακών πόρων δημόσια Αρχή της Βουλγαρίας έδωσε σήμερα στο φως την απόφασή της να προτείνει μείωση κατά 6-7 % της λιανικής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Εναντίον της απόφασης αντέδρασαν αμέσως οι τρεις εταιρείες που έχουν αναλάβει τη διανομή του ρεύματος μετά την αποκρατικοποίηση, με το επιχείρημα ότι πρόκειται για αδικαιολόγητη μείωση που θα δυσχεραίνει τα αντίστοιχα επενδυτικά προγράμματά τους.

Εν τω μεταξύ με πρωτοβουλία του συνδικάτου "Ποντκρέπα" διοργανώνεται πανεθνική εκδήλωση διαμαρτυρίας για την προστασία των θέσεων εργασίας των απασχολούμενων στον κλάδο της ενέργειας, στην οποία αναμένεται να λάβουν μέρος ανθρακωρύχοι, εργατοϋπάλληλοι των δημοσίων σιδηροδρόμων, καθώς και διάφορων θερμοηλεκτρικών σταθμών από όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...