Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

Τη σιωπή του «βασιλιά της κοκαΐνης» στη Βουλγαρία ζητούν οι απαγωγείς της κόρης του

Ζωντανή είναι η κόρη του «βασιλιά της κοκαΐνης» στη Βουλγαρία Έβελιν Μπάνεφ, Λάρα, η οποία απήχθη, πριν από δύο ημέρες, από τρεις άγνωστους άνδρες, σε πολυσύχναστη περιοχή της Σόφιας, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Στάνταρτ» επικαλούμενη πηγές από την ομάδα που διερευνά την υπόθεση.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η μητέρα της 10χρονης Μόνικα Ντομπρίνοβα έχει ήδη ειδοποιηθεί από τους απαγωγείς ότι η κόρη της είναι καλά, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν ζητηθεί λύτρα και παραμένει άγνωστο εάν υπήρξαν άλλου είδους αιτήματα.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα «24 Chassa» (24 Ώρες) αναφέρει πως, εάν αύριο ο «Μπρέντο» - όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο Μπάνεφ - «συμπεριφερθεί στην αίθουσα του δικαστηρίου, στο Μιλάνο (όπου θα δικαστεί), όπως περιμένουν οι συνεργάτες του από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική», η κόρη του θα επιστρέψει στο σπίτι την επομένη (δηλαδή το Σάββατο).

Η ίδια εφημερίδα γράφει, επικαλούμενη τις δικές της ανώνυμες πηγές, ότι η σιωπή του Μπάνεφ ενώπιον των ιταλών δικαστών είναι ένα από τα βασικά ενδεικτικά στοιχεία για τα κίνητρα των απαγωγέων.

Η 10χρονη Λάρα απήχθη γύρω στις 7:30 το πρωί της περασμένης Τρίτης, στη συνοικία Μπόγιανα της Σόφιας.

Ο 36χρονος οδηγός και σωματοφύλακάς της δέχθηκε τα πυρά των απαγωγέων και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ο πατέρας της «Μπρέντο» καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7,5 χρόνων τον περασμένο μήνα και κρατείται σε φυλακή της Ιταλίας.

Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι αυτές της σύστασης εγκληματικής συμμορίας και του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος.

Οι συνεργοί του, Μόνικα Ντομπρίνοβα, Ντεσισλάβα Ντισλίεβα και Σίμο Καραΐτσεφ καταδικάστηκαν σε τριετή φυλάκιση με αναστολή.

Ο Μπάνεφ και οι υπόλοιποι κατηγορούνται για ξέπλυμα πάνω από δύο εκατομμυρίων ευρώ μέσω του προσωπικού λογαριασμού του Κονσταντίν Ντισλίεφ, ιδιοκτήτη της εταιρείας «Private Finance Union», ο οποίος σκοτώθηκε το 2005.

Ο επονομαζόμενος και «βασιλιάς της κοκαΐνης» Έβελιν Μπάνεφ γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1964, στην πόλη Μπουργκάς, στη Βουλγαρία.

Στις 16 Μαΐου του περασμένου έτους συνελήφθη στη Σωζόπολη στο πλαίσιο διεθνούς αστυνομικής επιχείρησης, με την κωδική ονομασία «Βασιλιάδες της κοκαΐνης», στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν επίσης ακόμη 15 Βούλγαροι, 12 Ιταλοί, ένας Σλοβένος, ένας Ρουμάνος κι ένας Γεωργιανός.

Μετά τη σύλληψη, ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ είχε δηλώσει πως εναντίον του Μπάνεφ εκκρεμούσε ένταλμα της Ιντερπόλ από την Ελβετία για παράνομη διακίνηση δέκα τόνων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη και για ξέπλυμα χρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...