Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Επεισόδια στα Σκόπια για τον νέο υπουργό Άμυνας


Περίπου 1.000 νεαροί σλαβικής καταγωγής συγκρούστηκαν το απόγευμα με την αστυνομία, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.

Οι νεαροί διαμαρτύρονταν για την ανάδειξη του Ταλάτ Τζαφέρι ως υπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ, κατά τον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι, πριν δέκα ημέρες.

Ο Ταλάτ Τζαφέρι είναι Αλβανός και προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, του Αλί Αχμέτι. Διαδέχτηκε στο υπουργείο Άμυνας τον ομοεθνή του Φάτμιρ Μπεσίμι.

Οι σημερινές διαμαρτυρίες αφορούσαν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των διεθνοτικών συγκρούσεων στην ΠΓΔΜ, το 2001, ο Ταλάτ Τζαφέρι ήταν διοικητής μονάδας του UCK, της ένοπλης οργάνωσης των Αλβανών ανταρτών, οι οποίοι τη χρονιά είχαν εμπλακεί σε πολύμηνες συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ και τώρα ανέλαβε υπουργός Άμυνας της χώρας.

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά της τοποθέτησης του Ταλάτ Τζαφέρι ως υπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ, οι νεαροί επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών και προκάλεσαν φθορές σε οχήματα της αστυνομίας και σε ορισμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα πολιτών, ενώ έκαψαν και μία αλβανική σημαία.

Κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν μερικοί αστυνομικοί, ενώ συνελήφθησαν κάποιοι από τους νεαρούς που προκάλεσαν τα επεισόδια.

Η ανάδειξη του Ταλάτ Τζαφέρι στη θέση του υπουργού Άμυνας της ΠΓΔΜ έχει προκαλέσει και τις έντονες διαμαρτυρίες των Σλαβομακεδόνων βετεράνων από την περίοδο των συγκρούσεων του 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...