Κυριακή, 3 Μαρτίου 2013

ΠΓΔΜ: 26 τραυματίες από τα επεισόδια μεταξύ Αλβανών διαδηλωτών και αστυνομίας

Στους 26 ανέρχονται οι τραυματίες από τα χθεσινά βίαια επεισόδια μεταξύ Αλβανών διαδηλωτών και αστυνομίας, στο κέντρο των Σκοπίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία), τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί και ισάριθμοι διαδηλωτές, εκ των οποίων τέσσερις σοβαρά.

Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή οκτώ ατόμων για συμμετοχή στα επεισόδια. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε οκτώ ιδιωτικά οχήματα, σε τέσσερα οχήματα της αστυνομίας και σε δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Τα χθεσινά επεισόδια προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης περίπου 1.000 νεαρών Αλβανών οι οποίοι, όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι νεαροί σλαβικής καταγωγής, επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν περίπου 10 Αλβανούς στα Σκόπια, το βράδυ της Παρασκευής.

Οι Αλβανοί διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα υπέρ του UCK και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, οι οποίοι χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους διαλύσουν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι για τα επεισόδια της Παρασκευής μεταξύ νεαρών Σλαβομακεδόνων και αστυνομίας στο κέντρο των Σκοπίων, προσήχθησαν 19 άτομα.

Τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ Αλβανών διαδηλωτών και αστυνομίας ήταν, πάντως, πολύ πιο εκτεταμένα και βίαια από αυτά της Παρασκευής.

Η κατάσταση σήμερα στα Σκόπια είναι ήρεμη, ωστόσο έντονος είναι ο προβληματισμός για τη βία που εκδηλώθηκε τις προηγούμενες δύο ημέρες. Αναλυτές στα Σκόπια σημειώνουν ότι τα επεισόδια αυτά επιβεβαιώνουν τον εύθραυστο χαρακτήρα των διεθνοτικών σχέσεων στην ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...