Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Σερβία: Διαδηλώσεις στη Βουλή όπου εξετάζεται η συμφωνία Βελιγραδίου-Πρίστινας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στο Βελιγράδι, μπροστά από το κτίριο της σερβικής Βουλής, όπου σήμερα εξετάζεται η συμφωνία Βελιγραδίου-Πρίστινας για την εξομάλυνση των σχέσεων Σερβίας-Κοσόβου.

Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις στο Βελιγράδι ενάντια στη συμφωνία με την Πρίστινα "Το Κόσοβο είναι Σερβία" φωνάζουν οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, ενώ γύρω από το κτίριο έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και η κυκλοφορία των οχημάτων έχει αποκλειστεί, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί κυκλοφοριακό χάος στους γύρω δρόμους, σύμφωνα με το σερβικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό B92.

Η Βουλή θα εξετάσει την έκθεση της σερβικής κυβέρνησης για τη μέχρι τώρα πορεία του πολιτικού και τεχνικού διαλόγου της Σερβίας με τις αρχές της Πρίστινας που διεξήχθη με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ, καθώς και τη διαδικασία υλοποίησης των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί. Στην έκθεση περιλαμβάνεται και η συμφωνία 15 σημείων την οποία μονοέγραψαν στις Βρυξέλλες, στις 19 Απριλίου, οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

Ο πρόεδρος της σερβικής Βουλής Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε ότι μετά τη συνεδρίαση θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την έκθεση της σερβικής κυβέρνησης. Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσις τόνισε χθες ότι η συμφωνία των Βρυξελλών με το Κόσοβο δεν θα ακυρωθεί με κανένα τίμημα, ακόμη κι αν αυτό είναι η κατάρρευση της σερβικής κυβέρνησης, επειδή διασφαλίζει το μέλλον της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...