Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Υποστηρίζουμε την ένταξη της Κροατίας στον αγωγό ΤΑΡ, λέει ο Αβραμόπουλος

Τη διακλάδωση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ, ώστε να περνά και από την Κροατία, ζήτησε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Βέσνα Πούσιτς, από τον Έλληνα ομόλογό της κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που είχαν χθες στο Ζάγκρεμπ. Ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε την Κροάτισσα ομόλογό του πως θα υποστηρίξει το αίτημα -με μεγάλη μου χαρά έμαθα ότι η Κροατία θα ήθελε να συμμετέχει σε αυτή τη συνεργασία και σας διαβεβαιώ ότι θα υποστηρίξουμε αυτό το αίτημα» δήλωσε σχετικά ο κ. Αβραμόπουλος- υπογραμμίζοντας τη σημασία του έργου για την περιοχή. 

«Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα, η Ιταλία και το Αζερμπαϊτζάν έχουν ήδη συνεργαστεί και είμαστε σε επαφή με τους συναδέλφους μας στο Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου αυτό το έργο να γίνει πραγματικότητα, προσφέροντας σημαντική πρόοδο και οικονομική ανάπτυξη» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος. Συμπληρωματικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι «η τελική απόφαση θα ληφθεί τον Ιούνιο» και ότι ήδη έχει προχωρήσει η σχετική διαδικασία στην Αλβανία, ενώ «την επόμενη βδομάδα η συμφωνία (σσ. που έχουμε υπογράψει) θα συζητηθεί στο ελληνικό Κοινοβούλιο».

Η κ. Πούσιτς σημείωσε σχετικά, πως επιθυμία του Ζάγρεμπ είναι «η Κροατία να είναι οπωσδήποτε μέλος της ομάδας των χωρών που θα στηρίξουν τη δημιουργία του ΤΑΡ», με την επίγνωση ότι η οριστικοποίηση των κριτηρίων θα γίνει με την απόφαση του Ιουνίου και ότι υπάρχει μια εκκρεμότητα με την Ιταλία, λόγω της ρευστής κατάστασης της χώρας ενόψει του σχηματισμού κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή ενισχύει την προοπτική υλοποίησης του έργου, δεδομένου ότι από 1/7/2013 η Κροατία αναμένεται να είναι το 28ο μέλος της ΕΕ και όπως είπε σχετικά ο κ. Αβραμόπουλος (σσ. ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση της κ. Πούσιτς) «στις 30 Ιουνίου, θα βρίσκομαι εδώ για να γιορτάσουμε μαζί την ιστορική αυτή στιγμή για την Κροατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...