Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σε τράπεζες του εξωτερικού οι καταθέσεις πλούσιων Βούλγαρων

Τις τράπεζες του εξωτερικού φαίνεται ότι προτιμούν οι πλούσιοι Βούλγαροι να «τοποθετούν» τις καταθέσεις τους, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), που δημοσιεύουν ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Βουλγαρίας.

Συνολικά 400 εκατομμύρια ευρώ, καταθέσεις Βούλγαρων πολιτών, βρίσκονται σε ευρωπαϊκές τράπεζες. Από αυτό το ποσό, τα 300 εκ. ευρώ έχουν κατατεθεί σε τράπεζες χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των Βούλγαρων για τις καταθέσεις τους βρίσκονται τράπεζες στη Γερμανία, την Κύπρο, την Αυστρία και την Τσεχία, επισημαίνεται στα δημοσιεύματα του βουλγαρικού Τύπου.

Μάλιστα, σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Στάνταρτ» υπογραμμίζεται ότι «αν και σε πρώτη 'ανάγνωση' δεν εντοπίζεται κανένα ίχνος λογικής, αφού τα επιτόκια καταθέσεων στη Βουλγαρία είναι υψηλότερα σε σχέση με αυτά που ισχύουν σε άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο, οι πλούσιοι Βούλγαροι προτιμούν να κρατούν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...