Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Οι συνταξιούχοι απειλούν να μηνύσουν τη Βουλγαρία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η ένωση των συνταξιούχων στη Βουλγαρία απειλεί να μηνύσει τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο, διαμαρτυρόμενη για... τις χαμηλές συντάξεις, όπως αναφέρει το ραδιόφωνο Darik.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ραδιόφωνο, οι συνταξιούχοι είναι εξοργισμένοι από το γεγονός ότι η πλειοψηφία από αυτούς λαμβάνουν μηνιαία σύνταξη BGN 200 (103.16 ευρώ), η οποία είναι κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας των BGN 236 (121.73 ευρώ), σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Στατιστικού Ινστιτούτου.

Μία από τους εμπνευστές αυτής της απαίτησης, η δημοσιογράφος της Βουλγαρικής Εθνικής Ραδιοφωνίας, Βανελίνα Πόποβα, παρατέθηκε λέγοντας ότι «έθεσα το ζήτημα και στις τρεις προηγούμενες κυβερνήσεις και είτε δεν απάντησαν είτε είπαν ότι δεν υπήρχαν χρήματα.

Παράλληλα, η κ. Πόποβα σημείωσε ότι η απαίτηση είναι ορθή, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα εξεταστεί από το Δικαστήριο και θα έχει θετική έκβαση.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη υπογραφεί από 182 μέλη της ένωσης συνταξιούχων.

Το Δικαστήριο στο Λουξεμβούργο μπορεί να εξετάσει άμεσα τις απαιτήσεις των φυσικών προσώπων και των εταιρειών, δουλεύοντας παράλληλα με το δικαστικό σώμα στις αντίστοιχες χώρες. Οι κανόνες του είναι δεσμευτικοί και μπορούν να οδηγήσουν σε κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...