Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Καθυστερημένη αντίδραση της ΕΕ στο θέμα της Ελλάδας επισημαίνει ο Βούλγαρος ΥΠΟΙΚ

Σε συνεντεύξεις του στα φύλλα του Σαββατοκύριακου, των αυστριακών εφημερίδων «Κουρίρ» και «Ντερ Στάνταρντ», ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας, Σιμεόν Ντιγιάνκοφ, άσκησε κριτική στην ΕΕ και την Ευρωζώνη για καθυστερημένη αντίδραση, ιδιαίτερα στο θέμα της Ελλάδας, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, το 2010 έπρεπε να είχε αποφασιστεί μια δραστική διαγραφή χρέους.

Ο Βούλγαρος ΥΠΟΙΚ εξήγησε πως εάν οι αποφάσεις είχαν ληφθεί τότε που έπρεπε, δηλαδή πριν από δύο χρόνια, θα είχε αποφευχθεί αυτός ο χρόνος της στασιμότητας από τα μέσα του 2011, όμως η Ευρώπη καθυστερεί πολύ και αυτή η ευρωπαϊκή «παράλυση» έχει τριπλασιάσει το κόστος αυτής της κρίσης.

Επιπλέον, ο κ. Ντιγιάνκοφ θεωρεί πως οι όροι για τα πακέτα βοήθειας προς την Ελλάδα υπήρξαν πολύ φιλικοί και επιεικείς και εξάλλου το πρώτο πακέτο, έχει αποτύχει.

Όσο για το αν η κρίση στην Ελλάδα επηρέασε τη Βουλγαρία, επεσήμανε πως ένα τρίτο του βουλγαρικού τραπεζικού τομέα βρισκόταν σε ελληνικά χέρια, τώρα η ελληνική συμμετοχή έχει περιοριστεί σημαντικά, ενώ η μεγάλη ανασφάλεια στην Ελλάδα έχει φέρει ελληνικές καταθέσεις σε βουλγαρικές τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...