Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Σε κλοιό κακοκαιρίας η Βουλγαρία

English: Dog in the snow, in/near Burgas, Bulg...
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ BURGAS ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Image via Wikipedia
Πλημμύρες, διακοπές της ηλεκτροδότησης και σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας έχει προκαλέσει το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τη Βουλγαρία.

Οι αρχές στην περιοχή της Σόφιας και άλλων τεσσάρων περιφερειών της Δυτικής και της Κεντρικής Βουλγαρίας έχουν τεθεί σε συναγερμό. Οι πυκνές χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν θέσει εκτός λειτουργίας 4.000 τέσσερις χιλιάδες μετασχηματιστές εταιρείας ηλεκτροδότησης, με συνέπεια μισό εκατομμύριο καταναλωτές να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Στην ανατολική και τη νοτιοανατολική Βουλγαρία, οι βροχές και το λιώσιμο του χιονιού προκάλεσαν πολυάριθμες τοπικές πλημμύρες. Οι αρχές στο φράγμα «Ιβάιλοφγραντ» στον ποταμό Αρδα, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σε ετοιμότητα για την περίπτωση υπερχείλισης, ενώ αποτέλεσμα της νεροποντής ήταν να πλημμυρίσει και να καταστεί απροσπέλαστη η δίοδος στα Κυπρινός - Ζλατογράντ, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Σε πολλά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της χώρας, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί, ενώ η τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...