Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Απεργούν οι ανθρακωρύχοι της Βουλγαρίας

Οι ανθρακωρύχοι ζητούν από τη διοίκηση να εκπληρώσει τη δέσμευση για αύξηση των αποδοχών τους ανάλογα με την αύξηση της παραγωγής άνθρακα κατά πέντε...
εκατομμύρια τόνους πέρσι σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σε εκτέλεση της σχετικής συμφωνίας που έχει υπογράψει με τα συνδικάτα τον περασμένο Ιούλιο.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο διευθυντής της επιχείρησης Ευγκένι Στόικοφ, η διοίκηση απορρίπτει το αίτημα του προσωπικού με την αιτιολογία, ότι αυτό θα θέσει σε δύσκολη οικονομική θέση τα ορυχεία. Απείλησε μάλιστα τους απεργούς με «νομικές και πειθαρχικές ευθύνες», όπως είπε, στην περίπτωση πως το αρμόδιο δικαστήριο κηρύξει την απεργία παράνομη, όπως είχε ζητήσει η διοίκηση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Τράιτσο Τράικοφ παραδέχτηκε, ότι «οι ανθρακωρύχοι πρέπει να παίρνουν περισσότερα λεφτά για μεγαλύτερη παραγωγή», όπως είπε. Όπως πάντως ανέφερε σήμερα στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ, το προσωπικό των ορυχείων «Μαρίτσα Ίζτοκ» ήδη έχει λάβει πέρσι αύξηση των μισθών της τάξης των 15%, ενόψει της αναμενομένης αυξημένης εξόρυξης στο τέλος της χρονιάς.

Τοπικοί αναλυτές δεν αποκλείουν να προκύψουν προβλήματα στην ηλεκτροδότησης της χώρας στο ενδεχόμενο, συνεπεία της απεργίας, ανεπάρκειας άνθρακος στους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς του συγκροτήματος «Μαρίτσα Ίζτοκ», το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό σύστημα της Βουλγαρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...