Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Οι ελληνικές επιχειρήσεις "μεταναστεύουν" στη Βουλγαρία

Τη Βουλγαρία επιλέγουν για έδρα τους ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επιχειρηματίες. Εκτιμάται ότι τα τελευταία τρία χρόνια, στη Βουλγαρία έχουν επενδυθεί περίπου  3 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι Έλληνες επιχειρηματίες αναζητούν ένα πιο σταθερό περιβάλλον για να δραστηριοποιηθούν.

Ο κ. Διονύσης Παπαδάτος, επιχειρηματίας που διατηρεί εστιατόριο στην πόλη Πέτριτς, κοντά στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας δηλώνει: «Οι Έλληνες δεν έχουν πια εμπιστοσύνη στο κράτος. Κάθε μέρα έρχεται και κάτι καινούργιο: καινούργιοι φόροι, καινούργιοι φόροι, καινούργιοι φόροι. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει. Δεν έχουν εμπιστοσύνη πολύ απλά».

Στα πλεονεκτήματα της Βουλγαρίας είναι οι μικροί φορολογικοί συντελεστές, το φθηνό εργατικό δυναμικό αλλά κυρίως, το πιο σταθερό οικονομικό περιβάλλον.

Στην περιοχή του Πέτριτς υπάρχουν δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της πόλης, Κρίστο Μπάτεβ, κάθε χρόνο περίπου 100 ελληνικές επιχειρήσεις μεταναστεύουν στο Πέτριτς, των 31.000 κατοίκων.

Την ίδια ώρα, πολλοί Έλληνες περνούν τα σύνορα για πιο φθηνές αγορές. Εκτιμάται ότι περίπου 40.000-50.000 θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τις επιχειρήσεις Ελλήνων στη Βουλγαρία.

Τα αιτήματα των ελληνικών επιχειρήσεων να μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία πολλαπλασιάζονται. Σύμφωνα με στοιχεία του βουλγαρικού υπουργείου οικονομικών έχουν δεκαπλασιαστεί μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...