Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Σερβία: Κάθειρξη σε αξιωματικούς της κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας για την απόπειρα δολοφονίας του Β. Ντράσκοβιτς

Τρεις πρώην αξιωματικοί της σερβικής κρατικής υπηρεσίας ασφάλειας (DB) καταδικάστηκαν σε μακρόχρονες ποινές φυλάκισης για συνενοχή στην απόπειρα δολοφονίας του Βουκ Ντράσκοβιτς, αρχηγού του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης (SPO) κι ενός από τους πρωταγωνιστές της αντιπολίτευσης, το 2000, την περίοδο διακυβέρνησης της Σερβίας από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.

Ο Μίλαν Ραντόνιτς, πρώην διευθυντής του γραφείου της DB στο Βελιγράδι, καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια κάθειρξη και οι πρώην αξιωματικοί Στέβαν Μπαστ και Ράτκο Ρόμιτς σε επτά χρόνια κάθειρξη, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε χθες το Ανώτατο Δικαστήριο του Βελιγραδίου.

Οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για την παροχή πληροφοριών και συμβουλών στα τρία πρώην μέλη της Μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων (JSO) της Σερβίας που είχαν προχωρήσει σε αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Ντράσκοβιτς, στο διαμέρισμά του στην πόλη Μπούντβα του Μαυροβουνίου, πριν από 12 χρόνια.

Ο Βουκ Ντράσκοβιτς, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, εξέφρασε ικανοποίηση για την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου και δήλωσε ότι δεν θα ζητήσει αποζημίωση από το κράτος.

«Νομίζω ότι είναι σημαντική μέρα για τη δικαιοσύνη και το δικαστικό σύστημα της Σερβίας» δήλωσε ο κ. Ντράσκοβιτς.

Τη νύχτα της 15ης Ιουνίου του 2000 ο Βουκ Ντράσκοβιτς οι δράστες πυροβόλησαν εναντίον του Ντράσκοβιτς με πιστόλι που είχε σιγαστήρα. Ο αρχηγός του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης επέζησε, καθώς τραυματίστηκε ελαφρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...