Κυριακή, 24 Ιουνίου 2012

Ιβάνοφ: Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Euronews, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, υποστήριξε: «Η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχθεί την πραγματικότητα, που αποκαλείται "Δημοκρατία της Μακεδονίας", όπου ζουν Μακεδόνες, οι οποίοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα».

Επιπλέον, επεσήμανε ότι τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση των Προέδρων των δύο χωρών, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος έχει προσκαλέσει 4 φορές τον Έλληνα ομόλογό του.

Παράλληλα, εξέφρασε την προσδοκία ότι από τις ελληνικές εκλογές θα αναδυθούν ηγέτες «που θα σέβονται τη νέα πραγματικότητα, τόσο αναφορικά με την ΠΓΔΜ όσο και με τις άλλες γειτονικές χώρες».

Μάλιστα, σημείωσε: «Τελικά, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα καταλάβει ξανά την ηγετική της θέση στην περιοχή», ενώ σε ερώτηση για την τοποθέτηση αγαλμάτων αρχαίων ηρώων στα Σκόπια, απάντησε: «Είμαστε μέλος της UNESCO και αυτό μας υποχρεώνει να διατηρούμε και να προστατεύουμε την πολιτιστική κληρονομιά, που έχει βρεθεί στο έδαφός μας. Δεν φταίμε εμείς που υπάρχει τόση πολλή ιστορία στην περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...