Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Γκρουέφσκι: Σαμαράς και Μητσοτάκης δημιούργησαν το πρόβλημα της ονομασίας

Επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μας ασκεί πολιτική γενοκτονία κατά της ΠΓΔΜ.

«Αυτό που κάνει η Ελλάδα αφορά τη μοίρα των ανθρώπων, παρεμποδίζει την ένταξή μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ και όλα τα οφέλη που μπορούμε να έχουμε», είπε ο Νίκολα Γκρουέφσκι κατά την διάρκεια συνέντευξής του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Κανάλ 5».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είπε πως δεν περιμένει πολλές εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας με τον Αντώνη Σαμαρά στην θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας, γνωρίζει τις απόψεις του για το θέμα από το παρελθόν.

Ο κ. Γκρούεφσκι υποστήριξε ότι ο κ. Σαμαράς, το 1991, ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, από κοινού με τον τότε πρωθυπουργό της χώρας Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, «δημιούργησε το πρόβλημα της ονομασίας».

Ωστόσο συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός των Σκοπίων είπε πως οι ευθύνες ενός ατόμου αλλάζουν με το να είναι πρωθυπουργός, από το να κατέχει κάποια άλλη θέση, οπότε, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ θα πρέπει να περιμένει για να διαπιστώσει ποια θα είναι η οριστική θέση του Αντώνη Σαμαρά και «εάν υπάρχει βούληση από την ελληνική πλευρά για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας».

Καταλήγοντας και αναλύοντας την στάση της πολιτικής τάξης για το ζήτημα της ονομασίας στο εσωτερικό της χώρας, ο Νίκολα Γκρουέφσκι, εκτίμησε πως δεν είναι δυνατή αυτήν την στιγμή η συναίνεση διότι η αντιπολίτευση δεν έχει συνεπή στάση όσον αφορά τις «κόκκινες γραμμές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...