Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Διευκρινίσεις από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια για τα οχήματα με κωδικό «ΜΚ»

Διευκρινίσεις σχετικά με αναφορές μέρους ΜΜΕ των Σκοπίων, τα οποία έκαναν λόγο για «προβλήματα», κατά την είσοδο στην Ελλάδα, οχημάτων που είναι ταξινομημένα στην ΠΓΔΜ, με πινακίδες κυκλοφορίας στις οποίες αναγράφεται η ένδειξη «ΜΚ», παρείχε σήμερα το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας, η οποία διανεμήθηκε στα ΜΜΕ των Σκοπίων, επισημαίνεται ότι η είσοδος των προαναφερθέντων οχημάτων στο ελληνικό έδαφος ρυθμίζεται από το Μνημόνιο εφαρμογής «Πρακτικών Μέτρων» της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, το οποίο συμφωνήθηκε από τα δύο μέρη (Ελλάδα και ΠΓΔΜ).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι σύμφωνα με τα Πρακτικά Μέτρα, κατά την είσοδο στην Ελλάδα ΙΧ οχημάτων με τον κωδικό «MK», οι ελληνικές αρχές θα τοποθετούν, σε ελεύθερο χώρο στο πίσω τζάμι του οχήματος αυτού, αυτοκόλλητο στο οποίο θα δηλώνονται οι ελληνικές επιφυλάξεις σχετικά με τον κωδικό αυτό.

Οι ελληνικές τελωνειακές εφαρμόζουν πλήρως τον κανονισμό αυτό, τοποθετώντας μάλιστα το αυτοκόλλητο στο πίσω τζάμι των εν λόγω οχημάτων και όχι επί των πινακίδων κυκλοφορίας, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας επιθυμεί να υπενθυμίσει ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα.

«Οποιεσδήποτε προσπάθειες να αποθαρρυνθούν να επισκέπτονται την Ελλάδα ή οποιεσδήποτε παραπλανητικές δηλώσεις είναι αντιπαραγωγικές» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...