Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Με αναφορές στην επανασύσταση του ΥΠΜ-Θ τα ΜΜΕ των Σκοπίων

Με αναφορές στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και το «μετριοπαθή» νέο ΥΠΕΞ Δημήτρη Αβραμόπουλο, σχολίασαν τα ΜΜΕ των Σκοπίων το σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης...

Η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» αναφέρεται στην πολιτική σταδιοδρομία του κ.Αβραμόπουλου, σημειώνοντας ότι θεωρείται «μετριοπαθής» πολιτικός.
Σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, η εφημερίδα γράφει ότι «οι θέσεις του κ.Αβραμόπουλου φαίνεται να ταυτίζονται περισσότερο με αυτές της κ.Μπακογιάννη, όταν αυτή ήταν υπουργός Εξωτερικών, δηλαδή μετριοπαθείς, παρά με τις θέσεις και απόψεις της ριζοσπαστικής Δεξιάς». Στο πλαίσιο αυτό, συμπληρώνει η εφημερίδα, δεν αναμένονται κάποιες «ακραίες ενέργειες» από τη μεριά της νέας ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την εκκρεμότητα της ονομασίας και ότι θα διατηρηθεί η θέση περί «erga omnes» (μία ονομασία για όλες τις χρήσεις).
Οι τηλεοπτικοί σταθμοί «Κανάλ 5» και «Τέλμα» κάνουν ευρείες αναφορές στην επανασύσταση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, σημειώνοντας ότι η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, είχε διαφωνήσει με την κατάργηση του υπουργείου αυτού από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και είχε δεσμευθεί ότι, όταν έρθει στην εξουσία, θα προχωρήσει στην επανασύστασή του.
Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί αναφέρουν ακόμη ότι ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, το προηγούμενο διάστημα «έχει καταθέσει αρκετές επερωτήσεις στη Βουλή, κατηγορώντας την ΠΓΔΜ για τη χρήση του συμβόλου με τον Ήλιο της Βεργίνας και για προσπάθεια σφετερισμού της ελληνικής ιστορίας».
Πάντως, όλα τα ΜΜΕ των Σκοπίων σημειώνουν ότι προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης θα αποτελέσει ασφαλώς η αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Όπως εκτιμούν, μόνον όταν καταστεί δυνατή η διαχείριση της κρίσης και εκλείψουν οι διεθνείς πιέσεις, αναμένεται η νέα κυβέρνησης της Ελλάδας να ασχοληθεί ενεργότερα με τα εθνικά ζητήματα και το θέμα της ονομασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...