Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ενόχληση της Ελλάδας για σχόλια της ΠΓΔΜ

Σχετικά με τις διαστάσεις που έλαβε στην ΠΓΔΜ το θέμα της άρνησης εισόδου στην Ελλάδα σε δημοσιογράφο.

Τη δυσφορία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τις διαστάσεις που έλαβε στην ΠΓΔΜ το θέμα της ελληνικής άρνησης εισόδου σε δημοσιογράφο, εξέφρασε ο επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια πρέσβης Θ. Λαλάκος.

Ειδικότερα, η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Dvevnik», Ίβανα Κόστοφσκα, θέλησε να εισέλθει στην Ελλάδα «για ιδιωτικούς σκοπούς», πλην όμως στον μεθοριακό σταθμό δεν της επετράπη η είσοδος. Το θέμα γνώρισε δημοσιότητα στην ΠΓΔΜ, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας σε ανακοίνωσή του, με την επισήμανση πως «δεν επιθυμεί να υπεισέλθει στη διακριτική ευχέρεια των αρμοδίων αρχών ενός κυρίαρχου κράτους», υπεισέρχεται αμέσως μετά για να επικρίνει την Ελλάδα ότι «παραβιάζει την ελευθερία της κίνησης».

Ο Έλληνας πρέσβης στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εξέφρασε την ενόχληση της Αθήνας για τα σχόλια που έγιναν στα Σκόπια αναφορικά με ένα θέμα που «άπτεται αποκλειστικά της ελληνικής έννομης τάξης». Το θέμα θεωρείται λήξαν και μετά από την επικοινωνία που είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημ. Αβραμόπουλος, με τον ομόλογό του Νίκολα Πόποσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...