Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Επίσκεψη Ρομπέι στο Βελιγράδι

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς ανήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπέι θα επισκεφθεί τη Σερβία την 1η Ιουλίου και τόνισε ότι είναι λογικό η άφιξή του να συνδέεται με καλές ειδήσεις, υπαινισσόμενος την επικείμενη απόφαση για τον καθορισμό της ημερομηνίας έναρξης των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ, στις 28 Ιουνίου.

Ο κ. Ντάτσιτς, μετά από συνάντηση χθες στο Βελιγράδι με τον υπουργό Εξωτερικών της Σλοβενίας, Καρλ Έριαβετς είπε στους δημοσιογράφους ότι τη σερβική πρωτεύουσα επισκέφθηκε σειρά ανώτατων αξιωματούχων της ΕΕ και ότι όλες οι επισκέψεις αφορούσαν την παροχή στήριξης στη Σερβία για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο κ. βαν Ρομπέι έρχεται την 1η Ιουλίου. Λογικό είναι να έρχεται με αφορμή καλές ειδήσεις και ότι αν ήταν κακές πιθανώς να μην πραγματοποιούσε την επίσκεψη, σημείωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας είπε ότι σύσσωμη η ηγεσία της χώρας, ο πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο πρόεδρος της Βουλής της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Σουζάνα Γκρούμπεσιτς, ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβαν Μρκιτς και ο ίδιος κάνουν τα πάντα ώστε η στήριξη στη Σερβία να είναι όσο το δυνατόν ευρύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...