Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Κουίκ: Να μην αφήσουμε την Αλβανία στα χέρια της Τουρκίας

Τη συμπαράσαση της Ελλάδας ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος


Την ανάγκη η Ελλάδα να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη νέα εποχή που μπαίνει η Αλβανία, επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων στους Έλληνες βουλευτές που βρίσκονται στα Τίρανα, ως παρατηρητές στις κρίσιμες εθνικές εκλογές της Κυριακής. 

«Ελάτε πιο κοντά μας. Ελάτε πιο κοντά στην Αλβανία τώρα που είναι η πιο κρίσιμη στιγμή της διαμόρφωσής της ως κράτος με ευρωπαϊκή προοπτική», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που έθεσε ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή, Γιώργος Βαρεμένος και Πέτρος Τατσόπουλος και ο Γιώργος Χαμπούρης της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών της Βουλής των Ελλήνων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ελλάδας, ο Τέρενς Κουίκ είπε μεταξύ άλλων πως «ανεξάρτητα από τον ανελέητο διωγμό που δέχονται οι Βορειοηπειρώτες και  από το Σαλί Μπερίσα, με διάφορα τεχνάσματα, εξακολουθούμε να είμαστε μία καθοριστική γειτονική χώρα σε ό, τι αφορά την οικονομία της Αλβανίας, παρόλο που μας «καταδιώκουν» οι Τούρκοι με τις δικές τους επενδύσεις. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουμε, να αναχαιτίσουμε και να μειώσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Την αυξανόμενη επιρροή της Άγκυρας. Επίσης, θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή στις αυξανόμενες δράσεις εκείνων, που μέσα και από τα δύο μεγάλα κόμματα, του Μπερίσα και του Ράμα, ανεβάζουν τις στροφές στο τσάμικο ζήτημα που εγείρουν. Μιλάμε για τους Τσάμηδες, που μέσα σ' όλα τάχθηκαν και στο πλευρό των Ναζί, στη γερμανική εισβολή του '40. Το λέω, για να μην ξεχνιόμαστε...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...