Τρίτη, 25 Ιουνίου 2013

Νίκη του αριστερού συνασπισμού στην Αλβανία με 58% επί του 90% των καταμετρηθέντων ψήφων

Με κατάμετρημένο περίπου το 90% τον ψήφων σε επίπεδο επικράτειας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ηγείται της "Συμμαχίας για την Ευρωπαϊκή Αλβανία" (συνασπισμός αποτελούμενος από συνολικά 37 κόμματα) εξασφαλίζει το 58% (ή 84 έδρες) στην αλβανική βουλή (σε σύνολο 140). 

Η "Συμμαχία για την απασχόληση, την ευημερία και την ένταξη" (συνασπισμός 25 κομμάτων), της οποίας ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα εξασφαλίζει το 39% ή 56 έδρες.

Μετά την ήττα αυτή, στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής στην Αλβανία, το Δημοκρατικό Κόμμα επικρατεί μόνο σε μία από τις 12 εκλογικές περιφέρειες της χώρας και συγκεκριμένα στο Κούκες, στη νότια Αλβανία.

Εν τω μεταξύ, το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) μέχρι στιγμής φαίνεται να εξασφαλίζει δύο έδρες στην περιφέρεια της Αυλώνας, ενώ διατηρεί ελπίδες για μία ακόμη έδρα, στην Κορυτσά.

Μέχρι στιγμής, οι έδρες στη νέα αλβανική βουλή έχουν ως εξής: "Σοσιαλιστικό Κόμμα" 67, "Δημοκρατικό Κόμμα" 47, "Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης" 16, "Κόμμα των Τσάμηδων" (PDIU) 4, "Ρεπουμπλικανικό Κόμμα" 4, ΚΕΑΔ 2 και Χριστιανδημοκρατικό Κόμμα μία.

Η συμμετοχή στις εκλογές καταγράφηκε στο 53,77%.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...