Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ δεν θα συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής

Η ΠΓΔΜ δεν θα λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 27 και 28 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα ένας από τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης της γειτονικής μας χώρας, αρμόδιος για ευρωπαϊκά ζητήματα, Φατμίρ Μπεσίμι.

Αιτία, σύμφωνα με τον Μπεσίμι - ο οποίος προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι- είναι η μη εκπλήρωση των κριτηρίων που τέθηκαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

«Πρέπει να πούμε δημόσια ότι σε αυτή τη Σύνοδο Κορυφής δεν πρόκειται να λάβουμε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Οι λόγοι είναι απλοί: δεν έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που αναφέρονται σε συγκεκριμένα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. Όταν τίθεται το ερώτημα ποιός είναι υπεύθυνος γι' αυτό, εγώ απαντώ ότι υπεύθυνοι είναι οι θεσμοί μας», παραδέχθηκε και σημείωσε ότι οι σοβαρές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα, προκειμένου να σημειώσει πρόοδο στην ευρωπαϊκή της πορεία, είναι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, η εξομάλυνση των σχέσεων με τις γειτονικές χώρες και η αντιμετώπιση ζητημάτων σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...