Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Το ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ ΑΕ στη διακρατική συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Peer Review στη Σόφια

Η Τρίτη διακρατική συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Peer Review διεξάγεται στις 23-24 στη Σόφια, Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εκπρόσωποι από τη Γαλλία, Σουηδία, Πολωνία, Βουλγαρία και Ελλάδα πρόκειται να συζητήσουν τις μέχρι τώρα δραστηριότητες της σύμπραξης σχετικά με την πρόοδο του έργου.


Το Peer Review είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leonardo da Vinci διάρκειας 2 χρόνων για την Ευρωπαϊκή Διασφάλιση Ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, που σχεδιάστηκε, υποβλήθηκε και συντονίζεται από το ΚΕΕ ΔΗΜΗΤΡΑ. Το Peer Review είναι μια μορφή εξωτερικής αξιολόγησης που έχει ως στόχο να στηρίξει το υπό αξιολόγηση εκπαιδευτικό ίδρυμα στο πλαίσιο των προσπαθειών του για τη διασφάλιση και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου θα πραγματοποιηθούν στις συμμετέχουσες χώρες πιλοτικές αξιολογήσεις εκπαιδευτικών οργανισμών από τρίτους οργανισμούς. Η συνάντηση πραγματοποιείται σε ένα πολύ κομβικό σημείο για την εξέλιξη του έργου καθώς όλες οι χώρες έχουν υλοποιήσει τις εκπαιδεύσεις των αξιολογητών οι οποίοι με τη σειρά τους θα διεξάγουν τα πιλοτικά Peer Reviews. Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να μεταφέρει και να αναπτύξει περαιτέρω την παραπάνω καινοτόμο και επιτυχημένη μέθοδο καθώς και να λειτουργήσει ως πρότυπο για την ένταξη του Peer Review στα εθνικά συστήματα διασφάλισης της ποιότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση στις πέντε χώρες. Τέλος, θα σχεδιαστούν οι ενέργειες που θα υλοποιηθούν στην επόμενη φάση του έργου σε κάθε χώρα, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο Peer Review επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.peer-review.gr ή επικοινωνήστε με την κ. Βάσω Αναστασοπούλου: 2410554026, anastasopoulou@dimitra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...