Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Σερβία: Τρεις γυναίκες στο δυναμικό των πιλότων της Air Serbia

H "Air Serbia" (πρώην "Jat Airways") καλωσόρισε τις τρεις πρώτες γυναίκες πιλότους στην ιστορία του σερβικού αερομεταφορέα, οι οποίες ολοκλήρωσαν τη σχετική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να "πιλοτάρουν" εμπορικά αεροσκάφη.


"Είμαστε υπερήφανοι που τρεις γυναίκες πιλότοι θα εργάζονται για την 'Air Serbia', αποτελώντας τμήμα του υψηλά καταρτισμένου επαγγελματικού προσωπικού χειριστών αεροσκαφών" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Ντάνε Κόντιτς, προσθέτοντας ότι το γεγονός συνιστά σημαντικό σημείο καμπής στην ιστορία της σερβικής αεροπορίας, επαληθεύοντας τη δέσμευση της εταιρείας για παροχή ίσων ευκαιριών προς όλους.

Η "Air Serbia" ξεκίνησε τη λειτουργία της ως εθνικός αερομεταφορέας της Σερβίας στις 26 Οκτωβρίου 2013.

Έχοντας ως βάση το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου "Νίκολα Τέσλα" εκτελεί πτήσεις προς 29 προορισμούς επιβατών και φορτίων, στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Σε συνεργασία με τον εθνικό αερομεταφορέα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και εταίρο της, την "Etihad Airways", (η Etihad κατέχει το 49% του μετοχικού κεφαλαίου των σερβικών αερογραμμών) εξυπηρετεί υπερατλαντικές πτήσεις προς την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική.

Η "Air Serbia" διαθέτει, σήμερα, ένα στόλο 10 αεροσκαφών στενής ατράκτου και τεσσάρων αεροσκαφών turboprop, ενώ πρόσφατα επιβεβαίωσε την παραγγελία 10 αεροσκαφών τύπου Airbus A320 Neo, τα οποία αναμένεται να παραληφθούν από το 2018 έως το 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...