Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία της Σερβικής οντότητας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης

Την Πέμπτη πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του γραφείου της Σερβικής Δημοκρατίας, μιας από τις δύο αυτόνομες οντότητες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, στη Θεσσαλονίκη


Στη Θεσσαλονίκη αντιπροσωπεία της Σερβικής οντότητας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης
Εγκαινιάζεται την Πέμπτη στις 11.30 το γραφείο της αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας, μιας από τις δύο αυτόνομες οντότητες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, στη Θεσσαλονίκη.


Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ, και της πρωθυπουργού, Ζέλικα Τσβιγάνοβιτς, ενώ στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί και ο επικεφαλής, Βασίλειος Λάμπρου.

Η Σερβική Δημοκρατία (Republica Srpska) αποτελείται κυρίως από Σέρβους οι οποίοι ξεπερνούν σε πληθυσμό το ένα εκατομμύριο κατοίκους και έχουν ιστορικά, θρησκευτικά και ανθρωπιστικά, παράλληλες αλληλουχίες με τον Ελληνισμό. Την ερχόμενη Πέμπτη θα εγκαινιαστεί και επίσημα, η αμοιβαία θέληση για δημιουργία ισχυρών δεσμών,  μεταξύ Ελλάδος και Σερβικής Δημοκρατίας, ενώ θα απευθυνθεί προσκλητήριο προς Έλληνες και Σέρβους που αγαπούν την εξωστρέφεια και το επιχειρείν, τον πολιτισμό και την παιδεία των δυο χωρών, να αγκαλιάσουν με εμπιστοσύνη και σιγουριά  την προσπάθεια αυτή.

Με την ευκαιρία των επίσημων εγκαινίων του γραφείου, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας (Republica Srpska) στην Ελλάδα κ. Βασίλειος Λάμπρου και η σύζυγός του, θα δεξιωθούν την ερχόμενη Τετάρτη στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα “Αριστοτέλης” του ξενοδοχείου “Μακεδονία Παλλάς”, τον πρόεδρο της οντότητας κ. Μίλοραντ Ντόντικ, την πρωθυπουργό Ζέλικα Τσβιγάνοβιτς και τους εκπροσώπους φορέων, οργανισμών και διπλωματικών αντιπροσωπειών από τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...