Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Σερβία: Αποχώρηση Μπ. Τάντιτς από το Δημοκρατικό Κόμμα

Ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς αποχώρησε από το Δημοκρατικό Κόμμα (DS), του οποίου ήταν επίτιμος πρόεδρος, διότι διαφωνεί με την πολιτική της ηγεσίας του κόμματος.

«Η επιστροφή, στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος, στελεχών που με τη συμπεριφορά τους στο παρελθόν μας στιγμάτισαν ως κόμμα της διαφθοράς και των σκανδάλων με αναγκάζει να παραιτηθώ από το αξίωμα του επίτιμου προέδρου και να αποχωρήσω από μέλος» αναφέρει σε δήλωσή του για τα ΜΜΕ ο Μπόρις Τάντιτς.


Διευκρίνισε δε, ότι αρνήθηκε, πρόσφατα, πρόσκληση του προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Ντράγκαν Τζίλας να αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος διότι δεν μπορεί να αποδεχθεί τη συνύπαρξη με στελέχη όπως ο πρώην πρωθυπουργός Ζόραν Ζίβκοβιτς, ο οποίος "την περίοδο διακυβέρνησής του συνδέθηκε με αναρίθμητα σκάνδαλα".

Σχετικά με την πολιτική του συμπεριφορά, στο άμεσο μέλλον θα ενημερώσει σύντομα την κοινή γνώμη, αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Τάντιτς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τις τελευταίες ημέρες, στον τύπο του Βελιγραδίου υπήρξαν δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρώην πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς να ηγείται, ενόψει των βουλευτικών εκλογών, πολιτικού συνδυασμού από κόμματα της κεντροαριστεράς.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...