Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Η ΠΓΔΜ διαψεύδει ότι φτιάχνει χαρτονόμισμα με τον Μέγα Αλέξανδρο

Η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ, διέψευσε πληροφορίες ότι εκτύπωσε χαρτονόμισμα των 200 δηναρίων στο οποίο απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος έφιππος στον Βουκεφάλα.


Τις «πληροφορίες» αυτές διακίνησαν κάποιες ιστοσελίδες στην Ελλάδα και αναμεταδόθηκαν από ορισμένα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Η Κεντρική Τράπεζα της ΠΓΔΜ, σε σχετική ανακοίνωση της, αναφέρει:


«Σχετικά με τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΜΜΕ) και αφορούν τις όψεις χαρτονομισμάτων που θα κυκλοφορήσουν στο μέλλον, τονίζουμε ότι κανείς δεν μπορεί να αναφέρεται σε όψεις χαρτονομίσματος δίχως να έχει λάβει τις σχετικές αποφάσεις το Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας. Πρόκειται πρωτίστως για Απόφαση Έκδοσης Χαρτονομισμάτων Ονομαστικής Αξίας 200 και 2.000 δηναρίων, περαιτέρω για Απόφαση περί των Βασικών Χαρακτηριστικών των Χαρτονομισμάτων Ονομαστικής Αξίας 200 και 2.000 δηναρίων και τέλος, για Απόφαση Θέσεως σε Κυκλοφορία των Χαρτονομισμάτων Ονομαστικής Αξίας 200 και 2.000 δηναρίων. Έχοντας υπόψη ότι ουδεμία από τις ανωτέρω αποφάσεις έχει ληφθεί, πρόκειται για εικασίες. Καμία από τις εκδοχές για τις όψεις χαρτονομισμάτων που εμφανίστηκαν στις υποτιθέμενες πληροφορίες ΜΜΕ δεν έχει εγκριθεί εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...