Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Στα Σκόπια την ερχόμενη εβδομάδα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (αριστερά) και ο Νίκολα Πόποσκι (δεξιά)

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στα Βαλκάνια με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης


Στα Σκόπια θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, στα πλαίσια περιοδείας σε πρωτεύουσες των Δυτικών Βαλκανίων με την ιδιότητα του προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΜΔ, Νίκολα Πόποσκι, που μίλησε σε σκοπιανά ΜΜΕ, ο κ. Βενιζέλος θα βρεθεί στα Σκόπια την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.

Στο διάστημα 18-21 Φεβρουαρίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, το Βελιγράδι, την Ποντγκόριτσα, την Πρίστινα, τα Τίρανα και ενδεχομένως και το Σαράγεβο.

Σύμφωνα με τον κ. Πόποσκι, το ζήτημα της ονομασίας δεν αναμένεται να κυριαρχήσει στην επίσκεψη αυτή του κ. Βενιζέλου στα Σκόπια.

«Πιστεύω ότι το διμερές ζήτημα δεν έχει μεγάλες προοπτικές να τεθεί σε αυτό το πλαίσιο επειδή η τρέχουσα στρατηγική της Ελλάδας είναι να αποφευχθεί η συζήτηση επ' αυτού, ενώ θα δοθεί έμφαση στον ρόλο και τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ» δήλωσε ο κ. Πόποσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...