Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Στο κατώφλι της φτώχειας το 48% του πληθυσμού

Κάτω από τα όρια ακραίας φτώχειας ζει το 18% του πληθυσμού στη Βοσνία– Ερζεγοβίνη και το 48% είναι αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού, όπως δείχνουν τα στοιχεία εγχώριων και διεθνών οργανισμών που προειδοποιούν ότι ο αριθμός των απειλούμενων από φτώχεια ατόμων μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.


Τα ανησυχητικά στοιχεία επιβεβαιώνουν και οι νέοι στατιστικοί δείκτες που επηρεάζουν άμεσα τα ποσοστά φτώχειας και ανεργίας, τους μισθούς, τις συντάξεις και τις τιμές.


Την Παγκόσμια Ημέρα της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, η φιλανθρωπική οργάνωση «Κάριτας» της Καθολικής Επισκοπικής Συνόδου της Βοσνίας– Ερζεγοβίνης, μαζί με το δίκτυο «Κάριτας Ευρώπης», καλεί τις πολιτικές δομές και εκείνους που λαμβάνουν αποφάσεις στο κράτος να αναγνωρίσουν την κοινωνική αδικία ως θεμελιώδη αρχή στη μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η οργάνωση «Κάριτας» προειδοποιεί ότι, επί σειρά ετών, η κατάσταση επιδεινώνεται λόγω της πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης και λόγω των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, για την οποία πρέπει να πληρώσει και η Βοσνία.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι πολιτικές δομές της χώρας και ιθύνοντες σε όλα τα επίπεδα έχουν την υποχρέωση να λάβουν σοβαρά μέτρα για να μειωθούν τα θλιβερά ποσοστά, επειδή προς το παρόν «δεν φαίνονται τάσεις μείωσης».

Η κυβέρνηση πρέπει να αναπτύξει πολιτική και νόμους που σέβονται την αλληλεξάρτηση και διασύνδεση της οικονομικής και της κοινωνικής ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο για να εκριζώσει τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, τονίζει η οργάνωση «Κάριτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...