Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Συνελήφθη ο βασιλιάς των βαλκανικών σιδηροδρόμων για αθέμιτο ανταγωνισμό!

Την 24ωρη κράτηση του Ρουμάνου επιχειρηματία, ιδιοκτήτη του Ομίλου Grup Feroviar Roman -GFR, γνωστού και ως «βασιλιά των βαλκανικών σιδηροδρόμων», Γκρούια Στόικα διέταξαν οι εισαγγελείς της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA) της Ρουμανίας, απαγγέλλοντας του κατηγορίες για ενεργή άσκηση επιρροής σε διαγωνισμό, που διενεργήθηκε από την κρατική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, Oltenia Energy Complex, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.  


Για την ίδια υπόθεση και με τις ίδιες κατηγορίες οι εισαγγελείς διέταξαν τον Ντόρου Καταλίν Μποστίνα, έναν από τους πιο γνωστούς δικηγόρους της Ρουμανίας, να μην φύγει από τη χώρα.

Ο κ. Στόικα (φωτό) οδηγήθηκε με χειροπέδες στα γραφεία της DNA το βράδυ της Τετάρτης, αφότου αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, οι οποίοι του παρουσίασαν το ένταλμα σύλληψης.

Το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων Agerpres, αναφέρει ότι ο επιχειρηματίας είχε διαταχθεί να εμφανιστεί ενώπιον των εισαγγελέων της DNA την Τετάρτη, όμως γνωστοποίησε ότι βρισκόταν εκτός του Βουκουρεστίου.

Οι αστυνομικοί παρουσιάστηκαν στην οικία του με το ένταλμα σύλληψης, αλλά ο κ. Στόικα αρνήθηκε να βγει έξω από αυτό και έτσι με ένταλμα έρευνας εισήλθαν στο σπίτι και τον συνέλαβαν.

Οι αιτίες της σύλληψης

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της DNA, τον Μάιο του 2013 η Oltenia Energy Complex Company, με έδρα την πόλη Τίργκου Ζίου στη νοτιοδυτική Ρουμανία, προκήρυξε δημόσιο διαγωνισμό για την υπογραφή μίας συμφωνίας πλαισίου και των συναφών συμβάσεων για τη μεταφορά άνθρακα, μέσω των σιδηροδρόμων, στους θυγατρικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρείας στην Κραϊόβα, την Ισαλνίτα και το Τουρτσένι.

Στις 17 Ιανουαρίου, η Oltenia Energy Complex απέστειλε προσκλήσεις για την υποβολή προσφορών (σύμφωνα με τους ισχύοντες εσωτερικούς κανονισμούς της αναθέτουσας αρχής περί εμπιστευτικής διαδικασίας υποβολής προσφορών). Μεταξύ των παραληπτών ήταν η κρατική εταιρεία σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών CFR Marfa και η GFR, του κ.Στόικα.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στη μεταφορά άνθρακα για μία περίοδο 3 ετών- αρχής γενομένης από την 1η Απριλίου 2014- αξίας 473,068 εκατ. λέι (104,7 εκατ. ευρώ), χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...