Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013

400.000 Βούλγαροι θα εγκαταλείψουν τη χώρα τους σύμφωνα με έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου

Η Βουλγαρία έχει μετατραπεί σε κοινωνία πολιτών που είναι έτοιμοι να διασκορπιστούν σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την εταιρία Afis για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Οι δυτικοί δεν πρέπει να ανησυχούν για τους Βούλγαρους που θα μεταβούν στις χώρες τους. Οι Βούλγαροι πρέπει να θορυβηθούν από το ρυθμό μετανάστευσης. Μορφωμένοι άνθρωποι με προσόντα, εξειδικευμένοι και σε παραγωγική ηλικία είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να συνεισφέρουν στο ΑΕΠ άλλων χωρών» τόνισε ο ερευνητής Γιούρι Ασλάνοφ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας.

 Περίπου 400.000 πολίτες θα εγκαταλείψουν τη χώρα για πάντα τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν άτομα ηλικίας 15-55 ετών.

 Οι βασικοί λόγοι μετανάστευσης παραμένουν οι ίδιοι, με βάση ανάλογη έρευνα που διεξήχθη το 2008: εκπαίδευση, εργασία, υψηλότερες αποδοχές, αλλά έχουν αλλάξει οι προτιμώμενοι προορισμοί. Το 2008 οι Βούλγαροι επέλεγαν ως χώρες για να εργαστούν και να ζήσουν την Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά σήμερα επιλέγουν τη Γερμανία και τη Βρετανία.

 Σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη το 2008 το ποσοστό των Βουλγάρων που θέλουν να μεταναστεύσουν σε άλλη χώρα δεν είναι υψηλότερο, αλλά είναι περισσότεροι εκείνοι που έχουν σκοπό να υλοποιήσουν τα σχέδια αυτά, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite.

 Σύμφωνα με τον κ. Ασλάνοφ οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι είναι πρόθυμοι να κάνουν οποιαδήποτε εργασία στο εξωτερικό.

Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι μία στις δύο βουλγαρικές οικογένειας έχει τουλάχιστον ένα μέλος που έχει φύγει στο εξωτερικό.

Η έρευνα, είπε ο κ. Ασλάνοφ διεξήχθη μετά την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα, στοιχείο που μπορεί να έχει επηρεάσει τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...