Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013

Με «άρωμα γυναίκας» η νέα κυβέρνηση του Εντι Ράμα στην Αλβανία

Τη δομή της κυβέρνησής του, η οποία θα σχηματιστεί το Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο νέος Πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα, τονίζοντας την ανάγκη για βαθιές μεταρρυθμίσεις σε κάθε υπουργείο και τον διαχωρισμό ορισμένων από αυτά.

Η νέα κυβέρνηση θα έχει «τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών στην ιστορία της χώρας», σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό.

Οπως είπε ο ίδιος, το υπουργείο Οικονομίας δεν θα αποτελεί πλέον υπερυπουργείο (σ.σ. μέχρι τώρα συμπεριελάμβανε την ενέργεια και το εμπόριο) και το υπουργείο Τουρισμού δεν θα συμπεριλαμβάνει τον αθλητισμό και την νεολαία.

Σύμφωνα με τον κ. Ράμα, «τα περισσότερα υπουργεία και το ίδιο το γραφείο του πρωθυπουργού θα υποστούν αλλαγές και κάθαρση από ένα παρασιτικό σώμα».

«Είναι μία δομή στην οποία καταλήξαμε με βάση μια λεπτομερή ανάλυση της υφιστάμενης δομής που χρειάζεται μια δραστική μείωση του προσωπικού. Η νέα αυτή δομή είναι σχεδιασμένη με βάση τις προτεραιότητες και τις ανάγκες της χώρας», δήλωσε ο κ. Ράμα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει ένας μόνο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος θα ασχολείται με συγκεκριμένα θέματα.

Ο κ. Ράμα ανέφερε τις ονομασίες των 15 υπουργείων και πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν επίσης δύο επιπλέον υπουργοί παρά τω πρωθυπουργώ, που θα εντάσσονται στην δομή του γραφείου του πρωθυπουργού: ο υπουργός Καινοτομίας και Δημόσιας Διοίκησης και ο υπουργός αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα υπουργεία που δεν θα υποστούν αλλαγές θα είναι το Δημοσίας Τάξης και Αμυνας, όπως δήλωσε.

«Για όλους εκείνους που αδιάκοπα αναρωτιούνται σχετικά με τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, μπορώ μόνο να πω ότι θα έχει τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών στην ιστορία της χώρας», δήλωσε ο κ. Ράμα.

Ο ίδιος είναι γνωστός για τη ισχυρή παρουσία γυναικών στην ομάδα των συνεργατών του, όταν ήταν δήμαρχος Τιράνων, από το 2001 έως το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...