Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Βουλγαρία: Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Μπουργκάς

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και πληροφορίες για δύο υπόπτους που εκτιμά ότι βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, πέρσι τον Ιούλιο.

Πρόκειται για τον υπήκοο Αυστραλίας, Μελιάντ Φαράχ, 33 ετών και τον υπήκοο Καναδά, Χασάν Ελ Χατζι Χασάν, 25 ετών οι οποίοι βρέθηκαν στις πόλεις Ρούσε, Βάρνα, Νέσεμπαρ, στο θέρετρο Ακτή του Ήλιου και στην Ράβντα μεταξύ 28 Ιουνίου και 18 Ιουλίου του 2012.

Ένα χρόνο μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Σαράφοβο οι αρχές ζητούν από τους Βούλγαρους πολίτες να συνεργαστούν και να παράσχουν πληροφορίες για τους δύο υπόπτους που πιστεύεται ότι είναι αναμεμιγμένοι στην επίθεση. Οι ύποπτοι διέμειναν σε ξενοδοχεία και νοίκιασαν αυτοκίνητα με πλαστές ταυτότητες και άλλα ονόματα.

Η βουλγαρική αστυνομία απηύθυνε έκκληση σε όσους μπορούν να παράσχουν πληροφορίες για τους δύο υπόπτους να επισκεφθούν το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα τονίζοντας ότι θα τηρηθεί η ανωνυμία τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβετλίν Γιόφτσεφ, απέφυγε να αναφερθεί στην πρόοδο των ερευνών για τη βομβιστική επίθεση στο Μπουργκάς. "Ό,τι έχει ήδη δημοσιευθεί είναι η μόνη πληροφορία που μπορεί να αποκαλυφθεί σε αυτό το στάδιο. Συνεχίζουμε το έργο. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα", περιορίστηκε να πει, τονίζοντας ότι το υπουργείο Εσωτερικών έλαβε στοιχεία από τις υπηρεσίες χωρών-εταίρων που επιβεβαίωσαν τα πορίσματά του.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Ιουλίου του 2012 σημειώθηκε στο Μπουργκάς βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Ισραηλινοί τουρίστες. Από την έκρηξη έχασαν τη ζωή τους επτά τουρίστες, ο Βούλγαρος οδηγός και ο δράστης της επίθεσης ενώ τραυματίστηκαν 35 επιβαίνοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...