Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Σερβία: «Φρένο» στην αύξηση της ανεργίας έπειτα από τέσσερα χρόνια ανόδου

“Φρένο” στην αύξηση της ανεργίας τέθηκε τον Απρίλιο, έπειτα από τέσσερα χρόνια ανόδου, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς, στη διάρκεια της παρουσίασης των ευρημάτων της έρευνας στην αγορά εργασίας που έγινε τον Απρίλιο.

Οπως είπε ο υπουργός, η ανεργία είναι μειωμένη κατά 1,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν διαμορφώθηκε στο 25,5%. “Προς το παρόν βρίσκεται στο 24,1%”, τόνισε ο κ. Ντίνκιτς , στη διάρκεια της παρουσίασης της έρευνας στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών υποθέσεων, προϋπολογισμού και ελέγχου δημόσιων δαπανών.

Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για ένα πολύ υψηλό ποσοστό ανεργίας, ωστόσο, η παύση της ανοδικής του τάσης είναι ενθαρρυντική. Εξίσου σημαντική είναι και η αύξηση κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες της απασχόλησης σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο (Απρίλιος 2013-Απρίλιος 2012).

Ο κ. Ντίνκιτς επανέλαβε πως σε καμία περίπτωση “δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όταν το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται σε επίπεδο άνω του 20” και πρόσθεσε πως, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην καταπολέμηση της “γκρίζας” οικονομίας, διότι η αδήλωτη εργασία προκαλεί ζημίες τόσο στον κρατικό προϋπολογισμό, όσο και στα ίδια τα άτομα που απασχολούνται μ' αυτό τον τρόπο, καθώς προκαλούν μεγαλύτερο πλήγμα στην αγορά εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...