Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο Τόνι Μπλερ θα είναι σύμβουλος του αλβανού πρωθυπουργού από τον Σεπτέμβριο

Ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, που θα αναλάβει καθήκοντα τον Σεπτέμβρη συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον πρώην Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ.

 Οι δύο άνδρες συζήτησαν λεπτομέρειες της μελλοντικής συνεργασίας τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του κ. Ράμα.
Ο Τόνι Μπλερ θα είναι σύμβουλος της νέας κυβέρνησης του Έντι Ράμα μετά το σχηματισμό της το Σεπτέμβριο.
Μετά τη συνάντηση, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Έντι Ράμα δήλωσε ότι η συμβολή του Τόνι Μπλερ θα είναι ανεκτίμητη και ότι είναι τιμή να συνεργαστεί με μια τέτοια προσωπικότητα παγκόσμιας πολιτικής εμβέλειας.

 Από την πλευρά του, ο κ. Μπλερ εξέφρασε την απεριόριστη υποστήριξή του προς τον Έντι Ράμα και δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση της Αλβανίας θα έχει όλη τη στήριξη από τις κυβερνήσεις τον ευρωπαϊκών χώρων.

Η συνεργασία με τον Τόνι Μπλερ δεν θα κοστίσει ούτε ένα σεντ, σε αντίθεση με όσα έπραξε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, η οποία με τα χρήματα των Αλβανών φορολογουμένων πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ για την αμερικανική εταιρεία lobbying, “Podesta Group” δήλωσε ο κ. Ράμα.

 Οι Σοσιαλιστές έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα την κυβέρνηση Μπερίσα ότι χρησιμοποιεί τα χρήματα των φορολογουμένων για να lobbying υπέρ του Δημοκρατικού Κόμματος και όχι για τα συμφέροντα της Αλβανίας.

 Ο 'Εντι Ράμα αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα και με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ενρίκο Λέτα στη Ρώμη, κατά την επιστροφή του από το Λονδίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...