Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης ο Ντομινίκ Στρος Καν

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν «ενδέχεται να οριστεί σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης» αναφέρει στο φύλλο της Τρίτης η εφημερίδα Danas του Βελιγραδίου.

Ο ηγέτης του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε την περασμένη Παρασκευή, στη διάρκεια της συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του, πως ενδέχεται να διοριστεί «ένας ξένος σε αυτή τη σημαντική θέση», στο πλαίσιο του ευρύτερου ανασχηματισμού στο κυβερνητικό σχήμα, σημειώνει η σερβική εφημερίδα.

«Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στην Ντάνας ότι ο ειδικός, ο διορισμός του οποίου, όπως ανέφερε ο Βούτσιτς, θα είναι πραγματική "βόμβα" είναι ο Ντομινίκ Στρος Καν» συνεχίζει το αποκλειστικό ρεπορτάζ, που δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Το φλερτ με τον Ντομινίκ Στρος Καν σχετίζεται και με τις προσπάθειες του Βελιγραδίου να βγει από τη διεθνή απομόνωση στην οποία είχε εγκλωβιστεί λόγω του γιουγκοσλαβικού εμφυλίου και του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. Προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, ακόμη και αμφιλεγόμενες όπως ο DSK, φέρνουν τη Σερβία πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Να σημειωθεί ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα είχε ανακοινώσει την πρόσληψη του πρώην Πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ στη θέση συμβούλου της κυβέρνησής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...