Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Πρόεδρος ΠΓΔΜ: Ο Σαμαράς δημιούργησε το πρόβλημα με την ονομασία και τώρα αποφεύγει την επίλυση

Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του προέδρου της ΠΓΔΜ στην επιστολή του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρωθυπουργό της χώρας. Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ τον χαρακτήρισε ως τον άνθρωπο που δημιούργησε το πρόβλημα με την ονομασία και αποφεύγει να το λύσει, ενώ υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά δημιουργεί πρόβλημα στο διάλογο.

Την Πέμπτη ο κ. Σαμαράς απάντησε στην επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, με την οποία ο Νίκολα Γκρουέφσκι του πρότεινε τον ορισμό δύο νέων διαπραγματευτικών ομάδων για την εξεύρεση λύσης. Ο πρωθυπουργός το απέρριψε, απαντώντας πως η υφιστάμενη διαδικασία, με την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, έχει την αμέριστη υποστήριξη της Ελλάδας.

«Η επιστολή του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώνει αυτό που λέμε: ότι η "Μακεδονία" δεν έχει με ποιον να συνομιλήσει για να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος», ανέφερε ο Γκιόργκι Ιβάνοφ όταν του ζητήθηκε ένα σχόλιο για την εξέλιξη.

«Ο διάλογος είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες. Ολες οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε απορρίπτονται από την ελληνική πλευρά. Δεν πρέπει να αναμένεται τίποτε το διαφορετικό από έναν άνθρωπο που πριν από δύο δεκαετίες δημιούργησε το πρόβλημα και τώρα θέλει να αποφύγει την επίλυση του», συμπλήρωσε ακόμη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...