Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση συμπαράστασης στο βούλγαρο πρωθυπουργό Ορεσάρσκι


Εκπρόσωποι του κινήματος «Πολίτες για Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο» εξέφρασαν τη στήριξή τους στο βούλγαρο πρωθυπουργό... Πλάμεν Ορεσάρσκι, διασχίζοντας σήμερα κεντρικούς δρόμους της Σόφιας. Στη συνέχεια παρέδωσαν στον πρωθυπουργό λίστες με τα ονοματεπώνυμα 327.000 Βούλγαρων πολιτών, οι οποίοι στηρίζουν, με τις υπογραφές τους, το έργο της κυβέρνησης.

«Είμαστε απλοί πολίτες. Εμάς δεν θα μας δείτε στις οθόνες και στις βουλευτικές λίστες. Εμείς ζητάμε να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να προσπαθήσει να λύσει μερικά από τα οξύτατα κοινωνικά προβλήματα που έβγαλαν τους Βούλγαρους στο δρόμο τον περασμένο Φεβρουάριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του λαϊκού κινήματος Στογιάν Τόντοροφ, σε κοινή συνέντευξη με τον πρωθυπουργό Ορεσάρσκι.

«Ευχαριστώ θερμά τους χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι δεν φοβήθηκαν να εκδηλώσουν επώνυμα την υποστήριξη τους για τις προτεραιότητες μας, παρά το αρνητικό κλίμα που προσπαθούν να μεθοδεύσουν ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι και μέσα ενημέρωσης. Στο μεταξύ, μέχρι στιγμής δεν έτυχε να ακούσω, ούτε να διαβάσω καμία σοβαρή και τεκμηριωμένη αντίρρηση στις κυβερνητικές προτεραιότητες μας», δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός. Ο κ. Ορεσάρσκι πρόσθεσε, ότι για την κυβέρνηση είναι σημαντική η άποψη του κάθε Βούλγαρου πολίτη, ανεξάρτητα αν τάσσεται «υπέρ» ή «κατά» της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, ο Βούλγαρος πρόεδρος Ρόσεν Πλέβνελιεφ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβάλει βέτο, στο νόμο περί αναθεώρησης του φετινού προϋπολογισμού, τον οποίο ψήφισε πριν μερικές μέρες η Βουλή σε πρώτη ανάγνωση. Σε δηλώσεις του, στο τηλεοπτικό κανάλι BTV, ο κ. Πλέβνελιεφ διευκρίνισε, ότι θα περιμένει το τέλος της συζήτησης στη Βουλή για να σχηματίσει έγκυρη γνώμη επί του σχετικού αιτήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, GERB.

«Άνευ προηγουμένου παρέμβαση στο έργο της κυβέρνησης» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών Πέταρ Τσομπάνοφ, το ενδεχόμενο «βέτο» του προέδρου Πλέβνελιεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...