Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013

Εξαγορά δύο θυγατρικών του ΟΤΕ στη Βουλγαρία από νορβηγικό όμιλο

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση της Cosmo Bulgaria Mobile EAD (Globul) και της Germanos Telecom Bulgaria στο νορβηγικό όμιλο Telenor.

Το τίμημα της πώλησης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤE, ανήλθε σε 717 εκατ. ευρώ, που αποτελεί την επιχειρησιακή αξία της Globul και ισούται με 6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων για το 2013.

«Η ολοκλήρωση της πώλησης της Globul σε εξαιρετικά ελκυστικό τίμημα είναι σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής του ΟΤΕ για την αναχρηματοδότησή του και ενισχύει την αξία του Ομίλου. Παράλληλα, διασφαλίζει τη συνέχιση της θετικής πορείας της Globul στην τηλεπικοινωνιακή αγορά της Βουλγαρίας, ως μέλους του ομίλου Telenor, ενός ισχυρού και αξιόπιστου τηλεπικοινωνιακού παρόχου, προς όφελος των πελατών και των εργαζομένων της» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μαζαράκης. Και προσέθεσε: «Με την εισροή του τιμήματος της πώλησης στα ταμεία του ΟΤΕ, επιτυγχάνουμε τη μείωση του δανεισμού μας κάτω από τα 2 δισ. ευρώ, δηλαδή περισσότερο από 50% από τις αρχές του 2011. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη δημιουργία θετικών χρηματορροών, παράγοντας που αποτελεί τη δικλίδα ασφαλείας για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων του ομίλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...