Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Μαυροβούνιο: Προς απόλυση 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια

Οι περισσότερες απολύσεις αφορούν στην αστυνομία και στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας


Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου ανήγγειλε μείωση του αριθμού των εργαζομένων στην δημόσια διοίκηση κατά 10% τα επόμενα τρία χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα μείνουν χωρίς δουλειά και θα εξοικονομηθούν πόροι περίπου 64 εκ. ευρώ.


Στο δημόσιο τομέα απασχολούνται περίπου 60.000 άνθρωποι και σχεδιάζεται έως το 2017 ο αριθμός να περιοριστεί κατά 10%, κι αυτό αφορά κυρίως στην αστυνομία και τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας κρατικής διοίκησης Βέσελιν Βούτσκοβιτς.

«Με βάση το σχέδιο, θα σταματήσουν οι προσλήψεις εκεί όπου δεν υπάρχει ανάγκη, αλλά και περίπου 6.000 εργαζόμενοι θα αποχωρήσουν από δημόσιες υπηρεσίες με απόλυση, συνταξιοδότηση ή με μετάβαση στον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε.

Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν περίπου 64 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Ποντγκόριτσας.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γιάντρανκα Βογίνοβιτς τόνισε ότι τα υπουργεία πρέπει έως το τέλος του 2014 να αποφασίσουν πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν.

«Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπουργείο θα αποφασίζει για τη μείωση του αριθμού των εργαζόμένων, για την οργάνωση του έργου ανάλογα με τις ανάγκες και για την πιθανή μετακίνηση προσωπικού» διευκρίνισε τονίζοντας ότι η μείωση των απασχολούμενων αφορά και τους δήμους και τους κρατικούς οργανισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...