Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

34 τόνους με ... αγγούρια επέστρεψε η Κροατία στα Σκόπια

Φορτίο 34 τόνων με  … αγγούρια, επέστρεψε στα Σκόπια η Κροατία, επειδή ανιχνεύτηκαν σε αυτά επικίνδυνες χημικές ουσίες, επάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο.


Σύμφωνα με το σκοπιανό Sky, στα αγγούρια ανιχνεύθηκε μεγάλη ποσότητα φυτοφαρμάκων έπειτα από χημική ανάλυση μέσω του ευρωπαϊκού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα αγγούρια περιείχαν φυτοφάρμακα από 300 έως 500 τοις εκατό πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το κροατικό υπουργείο Υγείας  ανέφερε ότι η υγειονομική επιθεώρηση απαγόρευσε να τεθούν σε κυκλοφορία με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών. Τα γεωργικά προϊόντα σφραγίστηκαν από τις τελωνειακές αρχές στα Σκόπια και εστάλησαν για καταστροφή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που προϊόντα διατροφής από τα Σκόπια δεν επιτράπηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το δημοσίευμα, λόγω της χημικής μόλυνσης τους.  Τελευταία επιστροφή προϊόντων ήταν τον Νοέμβριο του 2010, όταν η Ιταλία επέστρεψε τόνους μήλων που είχαν υπέρμετρη ποσότητα φυτοφαρμάκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...